artikel

Cobouw50 nr.6: Van Oord

bouwbreed 173

Cobouw50 nr.6: Van Oord

Hoofdkantoor: Rotterdam
Omzet: 1.713 miljoen
Aantal medewerkers: 4.816
Activiteiten: baggeren, offshore
Bestuursvoorzitter: Pieter van Oord

De afronding van grote projecten, afnemende groei van de wereldhandel, de lage olieprijs en overcapaciteit van bagger – en offshore materieel. Van Oord kreeg het vorig jaar voor zijn kiezen. Met als gevolg flink minder omzet. De opbrengst daalde met een derde. Ging er dan niets goed? Jawel, Van Oord wist in 2016 voor meer dan 2,6 miljard aan nieuwe projecten aan te nemen, waaronder de aanleg van de Nederlandse windparken Borssele III en Borssele IV en het Belgische windpark Norther. Ook werden enkele grote baggerprojecten toegevoegd aan de portefeuille, zoals het Marginal da Corimba-project in Angola. Veel van dat werk komt echter pas in 2018 tot uitvoering, waardoor in 2017 nog geen herstel te verwachten is. Hoewel Van Oord vol in de offshore windmarkt is gestapt, wordt het grootste deel van de omzet nog met baggeren binnengehaald.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

Reageer op dit artikel