artikel

Cobouw50 nr.49: Fraanje Beheer

bouwbreed 199

Cobouw50 nr.49: Fraanje Beheer

Hoofdkantoor: Lewedorp
Omzet: 76 miljoen
Aantal medewerkers: 189
Activiteiten: woning- en utiliteitsbouw, projectontwikkeling, renovatie en onderhoud
Bestuursvoorzitter: Martijn van Sabben

Na het verliesgevende 2015 wist Fraanje, de grootste bouwonderneming van Zeeland, afgelopen jaar zwarte cijfers te schrijven. Daarvoor moest wel de organisatiestructuur worden aangepast. Daarbij is de focus op kostenbeheersing aangescherpt. Nu de bouwproductie weer toeneemt, blijft Fraanje voorzichtig. Niet meer omzet, maar meer winst is de doelstelling voor komende jaren. Buiten het zuidwesten van Nederland is de bouwer niet of nauwelijks actief – en daardoor ook niet bekend. Het bedrijf werd in de jaren 20 van de vorige eeuw opgericht door de gebroeders Fraanje. Focus lag toen op de bouw van loodsen. Begin jaren 80 – Fraanje is dan uitgegroeid tot een brede bouwer – namen Kees van Sabben en Johan Bosman de aandelen over. Hun zonen – Martijn van Sabben en Marco Bosman – staan momenteel aan het roer, samen met Has van de Velde.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel