artikel

Cobouw50 nr.46: Jorritsma Beheer

bouwbreed 131

Cobouw50 nr.46: Jorritsma Beheer

Hoofdkantoor: Bolsward
Omzet: 81 miljoen
Aantal medewerkers: 203
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie
Bestuursvoorzitter: Hans Jorritsma

Jorritsma was jarenlang de grootste bouwer van Friesland, maar is inmiddels voorbijgestreefd door Dijkstra Draisma. De aannemer, al vijf generaties een hecht familiebedrijf, verloor afgelopen jaar weer wat terrein als gevolg van een omzetdaling. Het hoofdkantoor staat sinds de oprichting in 1880 in Bolsward. In de loop der jaren zijn daar vestigingen in Almere en Groningen bij gekomen. Kleine verbouwingen voor particulieren tot complexe bouwwerken; Jorritsma draait er zijn hand niet voor om. Een project waar nu aan wordt gewerkt is de nieuwe Vion-fabriek in Leeuwarden. Naast nieuwbouw behoren ook onderhoud en beheer tot het activiteitenpallet. Met Stucbouw beschikt het bovendien over een eigen stucadoorsbedrijf. De onderneming zweert bij de slogan ‘de bouw meester’. Daarmee geeft ze aan dat de bouwer onder alle omstandigheden het hoofd koel houdt.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel