artikel

Cobouw50 nr.45: Hendriks Bouw en Ontwikkeling

bouwbreed 228

Cobouw50 nr.45: Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Hoofdkantoor: Oss
Omzet: 87 miljoen
Aantal medewerkers: 219
Activiteiten: advies, ontwikkeling, bouw, w- en e-installatie, onderhoud en beheer
Bestuursvoorzitter: Lambèr Hendriks

Als Hendriks in 2022 honderd jaar bestaat, wil het bedrijf het meest innovatieve bouw- en installatiebedrijf van Nederland zijn. De van oudsher woningbouwer, die ook in de zorg en het onderwijs actief is, legt de lat graag hoog. Samen bouwen aan een betere wereld is sinds de oprichting een belangrijke drijfveer voor Hendriks. De gebouwde omgeving moet duurzamer, gezonder en veiliger. Een van de innovaties: het bedrijf gaat de rol van telecomprovider op zich nemen. Elke bouwplaats in Nederland moet een goede internetverbinding hebben, zodat iedereen kan bimmen in de keet. De zoon van directievoorzitter Lambèr Hendriks, Berry Hendriks, timmert aan de weg met Cybe, een start-up in 3D-betonprinten. Hendriks Bouw en Ontwikkeling is sinds 2012 bijna drie keer zo groot qua omzet. Bijna de helft daarvan komt uit woningbouw.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel