artikel

Cobouw50 nr.44: ABB Bouwgroep

bouwbreed 521

Cobouw50 nr.44: ABB Bouwgroep

Hoofdkantoor: Sliedrecht
Omzet: 88 miljoen
Aantal medewerkers: 77
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie
Algemeen directeur: Gert-Jan Brandwijk

Vorig jaar was het meer dan een eeuw oude bouw- en ontwikkelbedrijf van de familie Brandwijk de hoogste nieuwe binnenkomer in de Cobouw50. Dat was mede te danken aan de enorme omzetstijging van maar liefst 120 procent die ABB in 2015 realiseerde. De groei was destijds vooral te danken aan een uiterst succesvol transformatieproject in Rotterdam. In 2016 groeide ABB onder leiding van de vierde generatie Brandwijk gestaag door, niet in de laatste plaats doordat de lean-methode in de bouwtak zijn vruchten afwerpt: een hogere omzet met kortere doorlooptijden en minder personeel. Een jaar geleden voorspelden directieleden Erik den Breejen en Frank van Dijk een omzet tussen de 80 en 100 miljoen. De Sliedrechters hebben woord gehouden. Wederom wisten ze in Rotterdam en Den Bosch succesvol woningen te bouwen en aan de man te brengen.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel