artikel

Cobouw50 nr.33: Sprangers Bouwbedrijf

bouwbreed 605

Cobouw50 nr.33: Sprangers Bouwbedrijf

Hoofdkantoor: Breda
Omzet: 126 miljoen
Aantal medewerkers: 139
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw
Bestuursvoorzitter: Kees Franse

 

De Brabanders staan aan de stadsgrenzen van Amsterdam. Bij het project Holland Park in Diemen wordt een appartementencomplex van ruim honderd woningen gebouwd. Sprangers, dat “zonder gezeur en problemen” oplossingen voor klanten wil bieden, heeft vestigingen in Breda, Terneuzen, Delft en Amsterdam. De meeste omzet haalt Sprangers nog steeds uit de markt voor logistieke gebouwen. Zo werd voor Primark in Roosendaal een distributiecentrum gebouwd en werd in Tilburg een distributiecentrum van 64.000 vierkante meter neergezet. Sprangers heeft na een verliesjaar in 2015 (-1,1 miljoen nettoresultaat wegens “incidentele missers” en een claim) weer de stijgende lijn te pakken. Onder de streep bleef vorig jaar 1,7 miljoen euro over. Half 2016 kwam Peter van der Horst in de directie Kees Franse vergezellen.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel