artikel

Cobouw50 nr.32: Friso Bouwgroep

bouwbreed 598

Cobouw50 nr.32: Friso Bouwgroep

Hoofdkantoor: Sneek
Omzet: 128 miljoen
Aantal: medewerkers 398
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw, service en onderhoud, planontwikkeling, toelevering van machinaal timmerwerk, prefabbeton- en hsb-elementen en civiele beton- en waterbouw
Algemeen directeur: Henk Dedden

“Boterhammen voor de jongens, daar gaat het om.” Het kenmerkt de no-nonsense aanpak van de Friezen. Nuchter en een beetje mediaschuw, zijn andere kenmerken van het bouwbedrijf dat dit jaar toch met de nodige trots aankondigde de nieuwbouw voor de luchtmachtbasis, waar straks de joint strike fighter gelegerd is, te mogen bouwen. Vorig jaar spraken directeuren Jan Wageman en Henk Dedden – bij hoge uitzondering – met Cobouw. Het werd een gedenkwaardig interview waarbij Dedden eerst niet en later toch wel bij aanwezig was. En direct zijn stempel op het gesprek drukte. “De toekomst van de bouw zit hem nog steeds in mensen met handjes die iets kunnen”, zei hij toen. Blijkbaar vinden ze bij Friso ook nog eens de juiste handjes, want de omzet stijgt al jaren gestaag. Ieder jaar weer.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel