artikel

Cobouw50 nr.3: Boskalis

bouwbreed 188

Cobouw50 nr.3: Boskalis

Hoofdkantoor: Papendrecht
Omzet: 2.596 miljoen
Aantal medewerkers: 6.960
Activiteiten: baggeren, grondverzet, milieu, offshore, maritieme infrastructuur, wegenbouw, sleepdiensten en transporten over water
Bestuursvoorzitter: Peter Berdowski

Een baggeraar alleen is Boskalis allang niet meer. De onderneming versterkt dijken, legt wegen aan, plaatst offshore windmolens en verleent vooral veel maritieme diensten. Mede door overnames groeide Boskalis in korte tijd als kool. Vorig jaar moest echter pas op de plaats worden gemaakt, mede als gevolg van de teruglopende olie- en gasmarkt, een belangrijke sector voor het concern. Om kosten te besparen werd besloten een flink aantal vaartuigen uit de vaart te nemen. Het leidde tot een verlies van meer dan een half miljard. In eigen land gaat het Boskalis overigens beter af. De bouwgerelateerde omzet steeg met ruim 2 procent tot 466 miljoen euro. Die stijging was vooral te danken aan enkele grote infrawerken, waaronder de wegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere, de buitenring Parkstad Limburg en de diverse ruimte-voor-de-rivierprojecten.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

Reageer op dit artikel