artikel

Cobouw50 nr.29: HSB Bouw

bouwbreed 182

Cobouw50 nr.29: HSB Bouw

Hoofdkantoor: Volendam
Omzet: 139 miljoen
Aantal medewerkers: 338
Activiteiten: projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie, schilderwerken en kleinbouw
Bestuursvoorzitter: André Vos

HSB kon in 2016 doorgaan met het ontwikkelen en bouwen van woningen. Zo werden op Zee burgereiland in Amsterdam, in Vijfhuizen, Wormer en Haarlem woningen ontwikkeld en gebouwd. De omzet groeide met 15 procent. Het bedrijf haalde door een nettowinst van 8,3 miljoen euro een nettomarge van 6 procent (2015: 4,7 procent). Van de grote woningbouwers uit de Cobouw50 overtroffen alleen Van Wanrooij en Hemubo in 2015 dit rendement. Behalve door projectontwikkeling is de winstgevendheid ook te danken aan de onderaannemings tak van HSB. Vanwege het tekort aan metselaars zijn de verdiensten goed. HSB ziet de woningmarkt nog niet afkoelen, de Volendammers verkopen nog steeds veel huizen. Toch is HSB voorzichtiger met ontwikkelen. Alleen als het bedrijf 100 procent zeker weet dat er gebouwd gaat worden, wordt er ontwikkeld.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel