artikel

Cobouw50 nr.28: Plegt-Vos Bouwgroep

bouwbreed 228

Cobouw50 nr.28: Plegt-Vos Bouwgroep

Hoofdkantoor: Hengelo
Omzet: 150 miljoen
Aantal medewerkers: 240
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw,, renovatie en onderhoud, vastgoedbeheer, infra en milieu
Algemeen directeur: Theo Opdam

Plegt-Vos is een van de eerste bouwers die ruim tien jaar geleden begon met bouw van modulaire woningen. Zo werd in Zwolle en Den Haag een flinke aantal modulaire woningen opgeleverd. De bouwer die tijdens de crisis nog tientallen mensen moest ontslaan zit de afgelopen jaren weer in de lift. Het personeels bestand groeit weer al houdt het bedrijf ook vast aan een flexibele schil. Het personeelsbeleid is zo opvallend dat de media er regelmatig aandacht aan besteedt, maar ook een verzekeraar als Centraal Beheer noemt Plegt-Vos expliciet in een uitgave over human resources. Werknemers van Plegt-Vos hebben veel keuzevrijheid bij het uitoefenen van hun werk. Blijkbaar werpt die methode vruchten af, want met een verzuim percentage van slechts 1,8 procent scoort de bouwer uit Oldenzaal beter dan het gemiddelde in de sector.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel