artikel

Cobouw50 nr.22: Nijhuis Bouw

bouwbreed 590

Cobouw50 nr.22: Nijhuis Bouw

Hoofdkantoor: Rijssen
Omzet: 180 miljoen
Aantal medewerkers: 271
Activiteiten: projectontwikkeling, woningbouw, utiliteit, renovatie en groot onderhoud
Directie: Rob Nijhuis en Erik Nijhuis

Seriematig bouwen, ook binnenstedelijk, legt Nijhuis Bouw geen windeieren. De bedenkers van het Trento-woningbouwconcept zagen hun omzet in 2016 met maar liefst 25 procent omhoog schieten. Volgens directeur Rob Nijhuis helemaal niet raar, want “Rijssen is het Mekka van de bouw. Men begrijpt hier wat ondernemen is.” Dat de Wet kwaliteits borging er nog niet is, deert Nijhuis ook geenszins. Ze gaan er zelf gewoon mee door. “Als voorsortering op de wet hebben we al een paar keer woningen met een opleverdossier opgeleverd. Anderhalve week na oplevering was dat dossier al nagenoeg compleet”, zegt Rob Nijhuis daarover. Het geheim van het succes? “Samenwerken met vaste partijen. Dan kun je herhalen. Je kunt alleen iets goed doen als je hartje sneller gaat slaan van de primaire dingen waar je mee bezig bent. Dan komen de resultaten vanzelf.”

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel