artikel

Cobouw50 nr.21: M.J. de Nijs en Zn.

bouwbreed 1266

Cobouw50 nr.21: M.J. de Nijs en Zn.

Hoofdkantoor: Warmenhuizen
Omzet: 198 miljoen
Aantal medewerkers: 282
Activiteiten: projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en restauratie
Bestuursvoorzitter: Winfred de Nijs

De sierlijke passage op het Damrak in Amsterdam is volgens De Nijs, de bouwer ervan, een kado van opdrachtgever Bouw invest aan de stad. Maar De Nijs deelt in de hoofdstad meer cadeaus uit: de spectaculaire Pontsteiger. Verderop wordt de laatste hand gelegd aan het uit modulaire eenheden opgebouwde, klimaatneutrale hotel Jakarta. Woningen, winkels, parkeergarages en De Nijs bouwde ook een grote bioscoop in 2016. Als projectontwikkelaar is het bedrijf actief in de woningmarkt. Tachtig procent van het werk van het bedrijf komt uit Amsterdam. De nettowinst groeide van 1,8 miljoen euro in 2015 naar 2,9 miljoen vorig jaar. Sinds juli  2016 bestaat de directie uit Daniëlle de Nijs en Winfred de Nijs. Het bedrijf is naar eigen zeggen gebouwd op rentmeesterschap. “Wij beheren een mooi bedrijf, zijn er zuinig op en bouwen het langzaam uit.”

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel