artikel

Cobouw50 nr. 2: VolkerWessels

bouwbreed 245

Cobouw50 nr. 2: VolkerWessels

Hoofdkantoor: Amersfoort
Omzet: 5.490 miljoen
Aantal medewerkers: 15.785
Activiteiten: bouw, vastgoed, infra, installatietechniek, energie, telecom, toelevering
Bestuursvoorzitter: Jan de Ruiter

De zeesluis in IJmuiden en de spoorbrug in Muiderberg waren in 2016 de belangrijkste eyecatchers, maar VolkerWessels doet net zo lief rotondes in Ermelo – prefab, in dit geval. Een deel van de aandelen van het concern ging in mei van dit jaar naar de beurs. Toch verandert VolkerWessels niet wezenlijk. De onderneming blijft de faalkosten reduceren, blijft innoveren en als er een kans is, blijft het bedrijven overnemen, beloofde de nieuwe topman Jan de Ruiter. Financieel gezien zette het bouwconcern in 2016 de stijgende lijn van de afgelopen jaren door. Het nettoresultaat over 2016 steeg naar 103 miljoen euro, een stijging van 21 procent. De brutomarge steeg naar 4,6 procent. De omzet klom met 3 procent naar 5,5 miljard euro. De orderportefeuille groeide naar recordhoogte: 8,1 miljard euro.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50.

 

Reageer op dit artikel