artikel

Cobouw50 nr.14: Janssen de Jong Groep

bouwbreed 492

Cobouw50 nr.14: Janssen de Jong Groep

Hoofdkantoor: Son en Breugel
Omzet: 337 miljoen
Aantal medewerkers: 955
Activiteiten: bouw, projectontwikkeling, systeembouw, infrastructuur
Bestuursvoorzitter: Hans Smits

Het is maar goed dat Janssen de Jong volop actief is in het buitenland, want afgelopen jaar leden alle Nederlandse woningbouwbedrijven van het concern verlies. Ook renovatiedochter Koninklijke Woudenberg belandde in de min. Dankzij de bouw van bedrijfshallen en dankzij de bouw van woningen in het Caribisch gebied en in Afrika wist de Brabantse bouwers het jaar toch nog met een winst van 8 miljoen af te sluiten. Dat is volgens topman Hans Smits niet genoeg. Hij streeft naar een winst van 15 miljoen op een omzet van 360 miljoen. Qua bedrijfsopbrengsten ligt Janssen de Jong overigens wel op koers. Vorig jaar kwam de bouwer uit op bijna 340 miljoen. Aan het einde van vorig jaar werd de volledige raad van commissarissen vervangen. Ook Eric Krul, voormalig topman van het bouwbedrijf, trad terug.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel