artikel

Cobouw50 nr.12: Brihold (Ten Brinke Group)

bouwbreed 591

Cobouw50 nr.12: Brihold (Ten Brinke Group)

Hoofdkantoor: Varsseveld
Omzet: 527 miljoen
Aantal medewerkers: 650
Activiteiten: woningbouw, utiliteitsbouw, projectontwikkeling, staalbouw
Algemeen: directeur Albert ten Brinke

Anders dan de naam doet vermoeden is algemeen directeur Albert ten Brinke geen nazaat van Theodorus ten Brinke die het familiebedrijf in 1902 oprichtte. Onder leiding van Albert groeide moedermaatschappij Brihold wel uit tot de internationale speler die het nu al jaren is. Met een omzet die de laatste jaren gestaag richting de half miljard euro groeit, nestelt het bedrijf zich stevig in de buurt van de top10 van grootste bouwbedrijven van ons land. Die omzet is voor een groot gedeelte afkomstig uit deelnemingen in vooral Duitse bedrijven. Zowel in Duitsland als in Nederland bouwt Ten Brinke woningen, verzorgingstehuizen, supermarkten en andere retailgebouwen. Het enorme pand van Hornbach in Zwolle wordt door Ten Brinke gebouwd en eerder werd ook de vestiging van de Duitse bouwmarkt in Breda door de Varssevelders opgetrokken.

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel