artikel

Cobouw50 nr.10: Van Wijnen Groep

bouwbreed 1122

Cobouw50 nr.10: Van Wijnen Groep

Hoofdkantoor: Baarn
Omzet: 763 miljoen
Aantal medewerkers: 1.574
Activiteiten: vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud en beheer
Bestuursvoorzitter: Edwin van den Berg

Van de acht pure burgerlijke en utiliteitsbouwers uit de top tien van grootste bouwbedrijven wist alleen Van Wijnen alle crisisjaren uit de rode cijfers te blijven. De laatste drie jaren groeide de omzet zelfs met dubbele cijfers. Dat leidde in 2016 tot een recordomzet van 763 miljoen euro. Toch is Van Wijnen geen omzetjager. Dat de omzet zo snel stijgt, is een signaal dat de markt duidelijk aan verbeteren is. Maar ook een signaal dat Van Wijnen zeer sterk bezig is. Het concern behaalde vorig jaar een winst van 14,7 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Edwin van den Berg heeft een ambitie: Hij wil eigenlijk geen energieonvriendelijke gebouwen meer bouwen. “Als je bedrijf staat voor een visie over het toekomst bestendiger maken van Nederland, en je daar een actieve rol in wilt spelen, moet je een ondergrens definiëren.”

Bekijk hier de volledige ranglijst van de Cobouw50.

Reageer op dit artikel