artikel

Cobouw50 nr.1: Koninklijke BAM Groep

bouwbreed 843

Cobouw50 nr.1: Koninklijke BAM Groep

Hoofdkantoor: Bunnik
Omzet: 6.976 miljoen
Aantal medewerkers: 19.486
Activiteiten: bouw, infra, vastgoed
Bestuursvoorzitter: Rob van Wingerden

Na jaren van reorganiseren begint BAM de vruchten te plukken van die inspanningen. De Bunnikse bouwer, qua omzet al jaren de grootste van Nederland, wist afgelopen jaar de winst maar liefst te verviervoudigen. Helemaal uit de crisis is het concern evenwel nog niet. Bij de start van het jaar had BAM nog voor zo’n 300 miljoen aan ‘oude’ projecten in portefeuille. Bovendien werd in Duitsland een fors verlies geleden. Topman Rob van Wingerden kondigde daarom ingrepen aan: in Duitsland zal de focus nog maar op enkele regio’s komen te liggen. Zich terugtrekken uit het buitenland, zoals Heijmans en Ballast Nedam eerder wel deden, zal BAM niet. “Wij houden een brede footprint, in vijf landen”, benadrukte de bestuursvoorzitter. Twee derde van omzet komt dan ook nog altijd van over de grens.

Bekijk hier de complete ranglijst Cobouw50

Reageer op dit artikel