artikel

Jong geleerd is oud gedaan

bouwbreed 258

De eeuwige strijd van ons dappere volkje tegen het water kun je de jeugd niet vroeg genoeg bijbrengen. Dat is de gedachte achter Battle of the Beach. Meer dan duizend basisschoolleerlingen kregen les in kustbescherming van onder andere waterbouwer Van Oord.

Tijdens de Battle of the Beach konden 1150 basisschoolscholieren op de stranden van Noordwijk, Petten en Vlissingen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen water is. Op de foto het strand van Langevelderslag, waar 450 scholieren zandkastelen bouwden. 

Passie aanwakkeren

Begeleid door professionele waterbouwers en voorafgegaan door een gastles over kustbescherming streden de kinderen om de Battle of the Beach trofee. Wie maakt het sterkste zandkasteel, dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed?
“Van Oord hoopt met de competitie de passie voor water en techniek bij kinderen aan te wakkeren. Door de handen uit de mouwen te steken wordt ervaren hoe spannend de strijd tegen water is.”, aldus woordvoerder Robert de Bruin van Van Oord.
Reageer op dit artikel