artikel

Van industrie naar woonwijk

bouwbreed Premium 1315

In Spijkenisse werkt Sterk Heiwerken in opdracht van Vink Aannemingsmaatschappij mee aan nieuwbouwproject ‘De Haven’.  Het gebied wordt getransformeerd van industrieterrein naar een omgeving met veel woningen en ruimte voor detailhandel, dienstverlening en horeca.

De herontwikkeling houdt in dat een industrieterrein in woongebied verandert. Om de plannen te realiseren plaatst Sterk damwanden middels hoogfrequent trillen en – trekken. Daarna kan een deel van de haven worden gedempt. Vervolgens wordt de voorbelasting geplaatst en kan er begonnen worden met het graven van de zijhavens.

De damwanden zijn volgens Sterk “een groot en belangrijk onderdeel van het project. Er worden enkele honderden meters stalen damwand geplaatst die vervolgens als kademuurconstructie fungeert. Deze kademuur wordt voorzien van groutankers. Meer dan 90 stuks houden de constructie op zijn plek.”

Naast het aanbrengen van alle damwanden verwijdert Sterk ook een aantal stalen aanmeerpalen en een reeks betonnen en houten funderingspalen.

Reageer op dit artikel