artikel

Dambord van sloopafval

bouwbreed Premium 32

Twee bouwvakkers spelen een partijtje boven een meer dan levensgroot dambord van bouwafval. Als damstenen worden plastic doppen en oude zekeringen gebruikt. De verschillende hout voor het damveld komt uit de container voor afvalhout.

Maker van het bijzondere spel is Jappie van der Meulen van Aannemingsmaatschappij Friso Bouwgroep uit Sneek, die wel vaker bijzondere objecten uit bouwafval maakt.
De dammers zitten op grote dobbelstenen van beton- en spaanplaat. Het recyclingproject van Van der Meulen pas perfect bij de nieuwbouw voor de school voor uniformberoepen van de Friese Poort in Leeuwarden. Zeventig procent van alle gebruikte materialen kan worden hergebruikt. Het zogeheten circulair bouwen geldt voor honderd procent voor het dambord.

Reageer op dit artikel