artikel

Hoekse Lijn losgeknipt

bouwbreed 71

ProRail ‘knipte’ in het afgelopen weekend weekend samen met aannemers  25 kilometer spoor van de Hoekse Lijn – van Schiedam tot en met Hoek van Holland – los van het hoofdspoorwegnet. Een grote en complexe klus waar ruim honderd mensen dag en nacht aan werkten. Maandagochtend deed ProRail officieel afstand van de Hoekse Lijn. Nieuwe eigenaar gemeente Rotterdam dat er in de komende maanden een metroverbinding van maken.

In het weekend is veel werk verzet: de spanning is van de bovenleidingen , technische ruimtes en wisselverwarmingsinstallaties gehaald. Ongeveer 20 overwegen zijn buiten werking gesteld. Daarvoor werden de spoorbomen in de open stand vastgebonden zodat het verkeer er geen hinder van ondervond.

De meest symbolische handeling was het weghalen van zo’n 10 meter rails en bovenleiding bij de aftakking vanaf Schiedam, tussen het hoofdrailnet van ProRail en het toekomstige metrotracé van de gemeente Rotterdam en RET. Daarmee is tot het allerlaatste moment gewacht, zodat spullen die nodig zijn voor de aanleg van de metroverbinding nog via het spoor konden worden aangevoerd.

Reageer op dit artikel