Grondstoffenstransport voor de staalindustrie
Foto: Ries van Wendel de Joode

artikel

Grondstoffenstransport voor de staalindustrie

bouwbreed 17

Aan boord van de Veerhaven X, Europoort stroomopwaarts richting Duitsland. Thyssenkrupp Veerhaven, een Rotterdams scheepvaartbedrijf en 100 procent dochteronderneming van het Duitse Thyssenkrupp Steel Europe, transporteert 60.000 tot 80.000 ton grondstoffen zoals ertsen, kolen en halffabricaten (steel slabs) voor de staalindustrie naar Duisburg-Schwelgern.  De duweenheden varen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar met geladen duwbakken van  Rotterdam 240 kilometer stroomopwaarts naar Duisburg. In de afgelopen 50 jaar heeft Thyssenkrupp Veerhaven al zo’n 850 miljoen ton grondstoffen getransporteerd.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels