artikel

Opknapbeurt Willemsbrug

bouwbreed 23

In opdracht van de gemeente Rotterdam voert Venko groot onderhoud uit aan de iconische Willemsbrug in Rotterdam. Sinds de ingebruikname in 1981 is er weinig onderhoud gepleegd aan de brug, zegt Peter van Druten van de gemeente Rotterdam.

“Zo is de laatste nieuwe verflaag in 1990 aangebracht.” Venko, een internationaal opererende metaalconserveringsonderneming uit Hoogeveen, kreeg begin november de opdracht na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure.

De brug wordt geschilderd in de oorspronkelijke rode kleur. Naast een omvangrijke onderhoudsbeurt wordt de brug extra aangelicht met een nieuw lichtontwerp van Studio DL. Van Druten: “Iconen verdienen zorg en aandacht, dus ook de Willemsbrug. De brug wordt voorzien van nieuwe verlichting.”

Uw project als XL?

Uw project als XL?

Reageer op dit artikel