artikel

Nieuw Amphia ziekenhuis Breda

bouwbreed 13

Bouwcombinatie Four Care bouwt in Breda een nieuw Amphia ziekenhuis. Amphia bestaat nu nog uit twee gebouwen die allebei aan renovatie toe zijn: locatie Molengracht en locatie Langendijk. Renovatie van beide gebouwen zou echter te kostbaar zijn, mede daarom is gekozen voor een nieuw ziekenhuis op één plek: locatie Molengracht.

Four Care bestaat uit vier bedrijven: Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Trebbe en Van Wijnen zijn verantwoordelijk voor het bouwkundige deel, terwijl ENGIE Services en Unica alle installaties realiseren. Wiegerinck Architecten heeft het nieuwe ziekenhuis ontworpen; Bosch Slabbers tekent voor de buitenruimte. De nieuwbouw bestaat uit vier blokken, met daartussen een aantal groene binnentuinen.

De oplevering staat gepland in 2019. Amphia verwacht dat zo’n 4200 patiënten dagelijks gebruik gaan maken van de nieuwe hoofdingang.

Uw project als XL?

Uw project als XL?

Reageer op dit artikel