artikel

3e kolk Beatrixsluis

bouwbreed 26

Heijmans en Martens en Van Oord werken aan de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis in Nieuwegein. De doorgang is nodig omdat steeds meer grote schepen het Lekkanaal passeren.

De nieuwe kolk wordt minimaal 270 meter lang en 25 meter breed; de sluisdiepte is 5,8 meter beneden NAP. De huidige kolken zijn kleiner: 225 meter lang en 18 meter breed. Ook wordt het noordelijk deel van het Lekkanaal verbreed, om ruimte te creëren voor extra ligplaatsen.

Rijkswaterstaat gunde in 2015 de bouw van de 3e kolk en verbreding van het Lekkanaal aan aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk. Het consortium bestaat naast Heijmans en Martens en Van Oord, uit Besix met Rebel en investeerder TDP, ondersteund door Agidens, dat verantwoordelijk wordt voor de elektromechanica. Ook baggeraar Jan de Nul heeft zich aangesloten bij het consortium.

In 2019 kan de nieuwe doorgang in gebruik worden genomen.

Uw project als XL?

Uw project als XL?

Reageer op dit artikel