artikel

Vreugdevuur in Den Haag

bouwbreed 12

Ieder jaar strijden Scheveningen (het Noorderstrand) en Duindorp (het Zuiderstrand) om de titel het ‘hoogste vuur’ van Nederland met oud en nieuw. Het is een jarenlange traditie die de gemoederen flink bezig houdt in zowel Scheveningen als Duindorp.

De opbouw van het vuur vindt jaarlijks van 26 tot en met 31 december plaats. Tijdens de vreugdevuren gaan grote hoeveelheden kerstbomen en duizenden pallets in vlammen op. Jong en oud helpt mee de pallets te stapelen.

Scheveningen bereikte als eerste de maximale hoogte van 35 meter. Het werd door de politie uitgeroepen tot winnaar. Duindorp was het hier niet mee eens.

“Ten eerste is het niet aan de politie om een winnaar uit te roepen. Ten tweede is de bepaling van de winnaar pas op oudejaarsdag. De gemeente bepaalt 31 december om 16.00 uur wie er gewonnen heeft”, aldus Rinus Taal, mede-organisator van Vreugdevuur Duindorp.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

 

Reageer op dit artikel