artikel

Betonnen U-bassins

bouwbreed 22

Bosch Beton heeft in het historisch centrum van Spakenburg prefab-betonnen U-bassins geleverd aan combinatie Van Heteren-Jansen Venneboer.

In deze betonnen bassins wordt de langste zelfsluitende waterkering ter wereld gebouwd (SCFB van Aggeres). De SCFB (Self Closing Flood Barrier) is het meest efficiënte beveiligingssysteem tegen overstromingen. Het unieke systeem is zelfsluitend en beschermt op deze manier de infrastructuur en gemeenschappen tegen overstromingen door hevige regenval of plots opkomende vloed.

De onzichtbare waterkering (wanneer niet in gebruik) stelt zichzelf automatisch in werking door het stijgende water, zonder enige energiebron of menselijke interventie. Bosch Beton heeft voor deze waterkering in samenwerking met de betrokken partijen speciale betonnen U-bassins geëngineerd en geproduceerd.

Uw project als XL?

Uw project als XL?

Reageer op dit artikel