artikel

Het Gelders Huis

bouwbreed 38

Bij de slag om Arnhem lag het bestuurscentrum van Gelderland in de frontlinie. Vrijwel alle bebouwing werd verwoest, behalve de middeleeuwse Sabelspoort (1357).

Het Huis der Provincie (rechts) was het eerste grote wederopbouwproject in dit gebied. Maar de provincie Gelderland heeft behoefte aan moderne en duurzame huisvesting. Het consortium In Domu Nova (onder andere VolkerWessels Integraal) werd gevraagd de huidige monumentale huisvesting aan te passen aan de moderne tijd.

Het project, ‘Het Gelders Huis’, bestaat uit de renovatie van het monumentale provinciehuis en het opknappen van de naastgelegen Sabelspoort. De nieuwbouw, het Huis der Provincie en De Sabelspoort, worden letterlijk met elkaar verbonden, waardoor ze één complex gaan vormen.

Uw project als XL?

Uw project als XL?

Reageer op dit artikel