artikel

Plaatsing nokstuk wintertuin Baarn

bouwbreed 15

Medewerkers van EdenParks, onderdeel van Smiemans Projecten uit Kwintsheul, werken aan een ‘nieuw glazen congrespaleis aan het water’. Een hondertons kraan plaats het nokstuk van Jardin d’Hiverre, het nieuwe congres- en evenementencentrum van Bomencentrum Nederland in Baarn. Het is het sluitstuk van de nieuwe ‘wintertuin’. 

Het door Edwin Smit van Metropolis III Architecten ontworpen gebouw rust op een 74 centimeter dikke betonnen fundering. Het hele complex bestaat uit 2,4 miljoen kilo beton. De bovenbouw bevat ongeveer 25 ton staal in 950 handgemaakte elementen. Het gebouw heeft een kolomvrije ruimte van 432 vierkante meter. 

De oplevering staat gepland voor februari 2017.

 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel