artikel

Nieuwbouw Knoopkazerne

bouwbreed 30

De voormalige Knoopkazerne in Utrecht ondergaat een transformatie. De kazerne wordt uitgebreid en uiteindelijk omgetoverd tot Rijkskantoor. In een eerder stadium is een deel van het oude pand gesloopt.

Het Rijksvastgoedbedrijf gunde de herontwikkeling aan het consortium R Creators, een samenwerkingsverband van Strukton, FAcilicom en Ballast Nedam. Architectenbureau Cepezed heeft het gebouw ontworpen, Fokkema en Partners het interieur. Rijnboutt verzorgde de stedenbouwkundige inpassing.

Het project omvat gedeeltelijke sloop, renovatie en herontwikkeling van de kazerne nabij Utrecht Centraal. Het maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het centrum van Utrecht. In december 2017 moet het project zijn afgerond. Vanaf 2018 nemen verschillende rijksdiensten hun intrek in het gebouw. 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel