Transformatie voormalig Shell-kantoor
Foto: Léon Van Woerkom

artikel

Transformatie voormalig Shell-kantoor

bouwbreed 8

Naar ontwerp van architectenbureau Cepezed transformeert initiatiefnemer Pinnacle Property Developers het voormalig Shell-kantoor in Den Haag tot een appartementencomplex. Het gebouw krijgt circa 240 luxe woningen van verschillende typen en grootten.

Het voormalige kantoor aan de Oostduinlaan is in 1967 gebouwd voor Shell. Het is destijds ontworpen door H.E. Oud (de zoon van J.P. Oud) en bestond uit een hoogbouw, laagbouw en een parkeergarage. De laatste blijft behouden en wordt uitgebreid.

De laagbouw is gesloopt en vervangen door een appartementengebouw. Van de hoogbouw blijven de kern, de vloeren en de kolommen (achter de vliesgevel) staan. In het casco komen op maat ontworpen appartementen.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels