artikel

Renovatie Knoopkazerne

bouwbreed 20

Beelen Sloopwerken breekt een gedeelte van de voormalige Knoopkazerne in Utrecht af. Deze wordt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf getransformeerd tot Rijkskantoor. De herontwikkeling is gegund aan het consortium R Creators, een samenwerkingsverband van Strukton, FAcilicom en Ballast Nedam. Architectenbureau Cepezed heeft het gebouw ontworpen, Fokkema en Partners het interieur. De stedenbouwkundige inpassing is verzorgd door Rijnboutt.

Het project omvat gedeeltelijke sloop, renovatie en herontwikkeling van de kazerne nabij Utrecht Centraal. Het maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het centrum van Utrecht. In december 2017 moet het project zijn afgerond. Vanaf 2018 nemen verschillende rijksdiensten hun intrek in het gebouw. 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel