artikel

Kapelwoningen in Jabikswoude

bouwbreed 22

De klokken zullen op zondagochtend niet luiden, maar omwonenden kunnen de tijd wel aflezen op het uurwerk van de woonkerk in het nieuwe terpdorp Jabikswoude bij Leeuwarden. Vier woningen zijn ondergebracht in een bijzonder vormgegeven wooncomplex. Grote kerkramen aan beide zijkanten verdelen het licht over bijna alle verdiepingen.

Architect Bauke Tuinstra gebruikte de Friese terpdorpen, waar de kerk in het centrum staat, als inspiratie. De zogeheten kapelwoningen staan in het hart van Jabikswoude. VDM Wonen in Drogeham realiseert het project. Het nieuwe terpdorp krijgt in een wirwar van straatjes in totaal zo’n 240 woningen, huur en koop, zowel vrijstaand, twee-onder-één-kap als appartementen, alsmede een multifunctioneel centrum.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel