artikel

XL: Verantwoord slopen

bouwbreed 11

XL: Verantwoord slopen
Paul Dijkstra Fotografie

Slopen, op een dusdanig verantwoorde manier dat zoveel mogelijk materialen direct of indirect kunnen worden hergebruikt. Met die duurzame aanpak verwierf GP Groot infra uit Heiloo dit voorjaar een mooie en omvangrijke opdracht: de sloop van de Straatsburgflat aan de Europarei in Uithoorn. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

De opdracht om één van de flats te slopen, maakt onderdeel uit van een omvangrijke revitalisatie van dit deel van Uithoorn. Van de zes flats aan de Europarei worden er drie gerenoveerd, de andere gesloopt. Op de vrijgekomen ruimte gaat Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn eengezinswoningen bouwen. De flat van 33 meter hoog en elf verdiepingen wordt stukje voor stukje gesloopt. De werkzaamheden worden naar verwachting begin augustus afgerond.

Reageer op dit artikel