artikel

XL: Uitbreiding Strandhotel

bouwbreed 13

XL: Uitbreiding Strandhotel
Foto: Bart Gorthmanns

Het Strandhotel in Cadzand-Bad wordt uitgebreid. Wegenbouwer KWS voert de grondwerkzaamheden uit. Tegelijkertijd realiseert Funderingstechnieken Verstraeten uit Oostburg de bouwputwand. Deze bestaat uit een zogenaamde Twinpalenwand.

Bij het door Arcas Architecten ontworpen gebouw worden 62 nieuwe appartementen  en een drielaagse ondergrondse parkeergarage bijgebouwd. Het ontwerp van de constructie is verzorgd door Bartels, de geotechnische constructies zijn berekend door BMNed. Voor de bouw van de parkeergarage werkt hoofdaannemer Van der Poel samen met civiele bouwonderneming Van Hattum en Blankevoort.

Het project is halverwege september 2015 gestart en wordt naar verwachting medio 2018 afgerond. Het nieuwe appartementencomplex bestaat dan uit zeven bouwlagen met een toren van elf bouwlagen.

Reageer op dit artikel