artikel

XL: Transformatie voormalig Shell-kantoor

bouwbreed 33

XL: Transformatie voormalig Shell-kantoor
Woningen in de maak in voormalig Shell-kantoor. Foto: Léon Van Woerkom

Naar ontwerp van architectenbureau Cepezed transformeert initiatiefnemer Pinnacle Property Developers het voormalig Shell-kantoor in Den Haag tot een appartementencomplex. Het gebouw krijgt circa 240 luxe woningen van verschillende typen en grootten.

Het voormalige kantoor aan de Oostduinlaan is in 1967 gebouwd voor Shell. Het is destijds ontworpen door H.E. Oud (de zoon van J.P. Oud) en bestond uit een hoogbouw, laagbouw en een parkeergarage. De laatste blijft behouden en wordt uitgebreid.

De laagbouw is gesloopt en vervangen door een appartementengebouw. Van de hoogbouw blijven de kern, de vloeren en de kolommen (achter de vliesgevel) staan. In het casco komen op maat ontworpen appartementen.

Reageer op dit artikel