artikel

XL: Betonwerk op Maasvlakte 2

bouwbreed Premium 7

XL: Betonwerk op Maasvlakte 2
Paul Martens

GMB Haven & industrie werkt op Maasvlakte 2 voor Sif Group BV aan het betonwerk voor de realisatie van een assemblagehal. Sif Group is de grootste leverancier voor offshore-windmolenfundaties in Europa. Daarnaast maakt het ook poten voor jackets voor offshore-platforms en andere zware staalconstructies.

In juni 2015 maakte Sif bekend de productiecapaciteit uit te breiden op een nieuwe locatie op Maasvlakte 2. Na een korte periode van detailengineering is de uitvoering in februari dit jaar gestart. De assemblagehal heeft een vloeroppervlak van circa 23.000 vierkante meter. In totaal zal er circa 17.500 kubieke meter beton en 4.000 ton wapeningsstaal worden verwerkt in een tijdsbestek van ongeveer vijf maanden.

Reageer op dit artikel