artikel

Dijkwoningen in Zwolle

bouwbreed 16

Vier dijkwoningen in een wijk aan het Zwarte Water te Zwolle worden gebouwd door leerlingen van het Deltion College. Ze worden begeleid door Bouwcombinatie Stadshage (Heijmans, Dura Vermeer, BAM). De huizen voor een- of tweepersoonshuishoudens hebben de badkamer en slaapkamer op de begane grond, terwijl de keuken en woonkamer op de verdieping komen.

De veertien Deltion-leerlingen helpen niet alleen volop bij de bouw, maar krijgen ook les in een lokaal op de bouwplaats. Ze komen om de week naar  bouw toe. Zowel een leermeester als eigen docenten zorgen voor begeleiding. De leerlingen worden goed op de arbeidsmarkt voorbereid, omdat ze van begin tot eind bij het bouwproces betrokken zijn. De dertien timmerleerlingen en een metselleerling krijgen excursies naar onder andere een kozijnenfabriek en ook gastlessen.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

 

Reageer op dit artikel