artikel

XL: Inhijsen vingersteiger in Nijmegen

bouwbreed 7

XL: Inhijsen vingersteiger in Nijmegen

Als onderdeel van de renovatie van de Lindenberghaven hijsen medewerkers van Staalbouw Weelde een vingersteiger op zijn plaats. De 140 meter lange hoofdsteiger bestaat uit in totaal zes zijsteigers.

Schreuder Bouwen Langs Water en Wegen voert in samenwerking met de Gebroeders Remmits de renovatie uit. Schreuder is verantwoordelijk voor de vlonder- en steigeraanleg. Grond-, water- en wegenbouwer Gebroeders Remmits zorgt voor de complete inrichting van het terrein. Beide bedrijven zijn onderdeel van Remmits Group uit Wijchen. Installatiebedrijf Haerkens uit Nijmegen verricht de E&W-werkzaamheden.

De huidige haven wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen omgetoverd tot historische aanlegplaats. De haven moet in de toekomst plek bieden aan meer schepen, waaronder de historische binnenvaart. De herinrichting van de haven is naar verwachting voor 19 juli afgerond. 

Reageer op dit artikel