artikel

Warmtenet Alkmaar

bouwbreed 16

In de Alkmaarse wijk Vroonermeer werken medewerkers van bouwbedrijf A. Hak West uit Almere aan het nieuwe stadsverwarmingsnetwerk. De opdrachtgever is energie- en afvalbedrijf HVC. Eind april zijn de werkzaamheden begonnen, die naar verwachting duren tot eind juli. In het verlengde hiervan wordt het warmtenet de komende jaren doorgetrokken richting Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Het warmtenet is een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt om huizen, bedrijven en instellingen te verwarmen. HVC gebruikt de warmte die vrijkomt bij de verbranding van restafval om het warmtenet te voeden. De warmtevoorziening van het warmtenet verbruikt geen aardgas. Dit levert vermindering op van de uitstoot van CO2.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?
 

Reageer op dit artikel