artikel

Luchtfoto BAM AZC Ter Apel

bouwbreed 46

De herontwikkeling van het asielzoekerscentrum in Ter Apel verloopt voorspoedig. Na een jaar bouwen (en slopen van de oude opstallen en infrastructuur) ligt BAM nog precies op schema. Inmiddels zijn vijf buurten met elk ongeveer 30 woningen – waarvan twee voor minder-validen – en een was- uitgiftegebouw opgeleverd. Ook heeft BAM een kantoorgebouw, twee dagverblijven en een school met sporthal voltooid.

In november dit jaar is de eindoplevering en zijn ook de laatste drie buurten, het tweede kantoorgebouw, een gezondheidscentrum en nog een dagverblijf gereed. Tevens zijn dan alle wegen en paden aangelegd en is de terreininrichting met bomen en struiken, speeltoestellen en meubilair afgerond. De opdracht van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) omvat de realisatie, inclusief de volledige ondergrondse infrastructuur en de terreinwerkzaamheden, alsmede 24 jaar onderhoud. Na het verwerven van de opdracht heeft BAM het ontwerp, de engineering en de realisatie binnen een tijdsbestek van twee jaar gerealiseerd.

Reageer op dit artikel