artikel

De werkploeg

bouwbreed 25

Wie kent hem niet, de foto van de onverschrokken bouwvakkers op een stalen ligger hoog boven New York. Ze steken een sigaretje op, lezen een krant, eten een broodje, praten wat met elkaar. In de loop der jaren werd deze foto van de Mohawk-indianen die geen hoogtevrees kenden, wereldberoemd en razendpopulair.

Maar vraag wie de maker is en het blijft waarschijnlijk stil. Lewis Hine is zijn naam en hij werd bekend om zijn fotoreportages van de werkende mens.

Analoog aan het iconische beeld uit de jaren dertig portretteerde Harmen de Jong de makers van het Cobouw-weekblad. Dit is de werkploeg die zich zal inzetten voor de nieuwe uitgave, vanaf volgende week woensdag 64 pagina’s dik. Voor u, maker van de gebouwde omgeving die, evenals de fotograaf van weleer, meestal in de schaduw staat.

Van links naar rechts: Thomas van Belzen (Cobouw Café, wet- en regelgeving, onderzoek), Marc Doodeman (economie, data), Stiny Parlevliet (redactie-assistent), Hendrik-Jan Huurdeman (eindredactie), Boudewijn Warbroek (hoofdredactie), Ingrid Koenen (aanbesteden), Joost Zwaga (Cobouw50, economie, Cobouw Café), Wesley van Haaster (online verslaggeving, social media), Ad Tissink (techniek), Marit Overbeek (manager digitaal), Henk van der Hoeff (vormgeving).

Reageer op dit artikel