artikel

Dak van Thialf 
gaat eraf

bouwbreed 17

Medewerkers van sloopbedrijf Van der Wal uit Joure verwijderen de stalen dakconstructie boven de 400-meterbaan van ijsstadion Thialf in Heerenveen. In opdracht van Heddes Bouw uit Hoorn tilt de sloper het dak met vijzels 2 centimeter op.

Voorafgaand aan de sloop is de nieuwe ondersteuningsconstructie geplaatst. Een dikke isolatielaag zorgt er straks mede voor dat het energieverbruik met de helft wordt verminderd. Tegelijkertijd ontstaat ruimte voor een tweede ring boven de bestaande publiekstribune. Op het dak van de ijstempel worden meer dan vijfduizend zonnepanelen geplaatst. Bouwer Ballast Nedam realiseert in ultrakorte tijd het ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten. De oplevering is vlak voor de opening van het schaatsseizoen komende herfst. Tijdens de 38 miljoen kostende verbouw was de ijsvloer vorig winterseizoen gewoon geopend.

Reageer op dit artikel