artikel

‘Stadspoort’ Amsterdam

bouwbreed 15

Amsterdam krijgt een nieuwe ‘stadspoort’. Waar voorheen het pontje aanlegde dat tussen de Houthaven en de NDSM-werf pendelde, wordt een iconisch wooncomplex gerealiseerd.

Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche maakt werk van een van de hoogste woongebouwen in Amsterdam: Pontsteiger in de Houthaven. In het 90 meter hoge gebouw naar een ontwerp van Arons en Gelauff Architecten uit Amsterdam komen 366 appartementen. Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest neemt namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund de driehonderd vrijesectorhuurappartementen af. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 325 auto’s. Pontsteiger is een project van Dura Vermeer en M.J. de Nijs Projectontwikkeling, die daarvoor de Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche oprichtten.

Reageer op dit artikel