artikel

Kadewoningen

bouwbreed 22

Twaalf kadewoningen heeft Bouwcombinatie Stadshagen onderhanden in het plangebied Frankhuis van de Zwolse wijk Stadshagen. Het is de tweede fase van een project waarvan eerder elf kadewoningen zijn opgeleverd. Theo Verburg Architecten maakte het ontwerp voor de woningen aan het Zwarte Water.

Met de ontwikkeling van Frankhuis wordt de eeuwenoude buurtschap nieuw leven ingeblazen, meldt ontwikkelaar BPD, die tevens gezegd wil hebben dat de ontwikkelingen van dit deelgebied ondanks de crisis zijn doorgegaan. Dit heeft wat de ontwikkelaar betreft mede te maken met de gunstige ligging van dit plandeel. Alle in uitvoering zijnde woningen zijn inmiddels verkocht. Volgens de huidige planning worden de laatste woningen van Frankhuis in 2018 opgeleverd. Deze ontwikkeling is voortgekomen uit een samenwerking van de VOF Frankhuis, bestaande uit BPD Heijmans AM en Dura Vermeer en de gemeente Zwolle.

Reageer op dit artikel