artikel

Bouwterrein stationsgebied Leiden wordt tijdelijk pop-upbuurt

bouwbreed 7

In het najaar begint de bouw van het multifunctionele gebouwencomplex De Lorentz van 52.000 vierkante meter tegenover het centraal station in Leiden. Het is een ontwikkeling van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Van Wijnen naar een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten. Hierbij gaat het om de bouw van een vierlaags plintgebouw waarboven twee woontorens en een kantoortoren verrijzen. In het plintgebouw komt 1700 vierkante meter aan horeca- en winkelruimte en 4500 vierkante meter aan kantoorruimte. In het hart van het complex komt een parkeergarage voor 200 auto’s met daarboven een tuin. De woontorens omvatten in totaal 169 appartementen. De kantoortoren krijgt een omvang van16.000 vierkante meter. Het complex wordt tussen 2018 en 2019 gefaseerd opgeleverd.

Tot de bouw begint wordt het terrein op de hoek van de Stationsweg en het Schuttersveld ingericht tot pop-upbuurt. Dat maakte de gemeente afgelopen week bekend. Gedurende deze zomer krijgt het terrein een tijdelijke, creatieve bestemming. De pop-upbuurt wordt door middel van zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden, geschikt voor alle leeftijden. Volgens wethouder Paul Laudy wordt het in ‘De Buurt’ mogelijk om lekker te sporten, te ontspannen, te eten en te ontmoeten.

Reageer op dit artikel