artikel

Duurzaam hoofdkantoor

bouwbreed 8

Schröder Vastgoed uit Wierden brengt sensorenfabrikant Sensata Technologies onder dak in Hengelo. Op de Westermaat Campus komt het Europese hoofdkantoor voor 340 werknemers ter waarde van ruim 18 miljoen euro. Ontwikkelaar Gerhard Schröder laat een deel van de dakvloeren maken uit cementloze beton kanaalplaatvloeren van VBI met een bindmiddel uit geopolymeren.

De leverancier brengt ongeveer 10.500 vierkante meter aan ‘groene’ kanaalplaatvloeren in die met elkaar goed zijn voor een kleine 100 CO2-reductie. De ontwikkelaar mikt mede zo op de onderscheiding BREEAM Outstanding. De ontwerpers van Claessens Erdmann Architects & Designers gingen uit van een gebouw waarvan de componenten en elementen na gebruik van het casco en na demontage van het gebouw opnieuw te gebruiken zijn, al dan niet als grondstoffenbank.

De oplevering wordt eind dit jaar verwacht. Om  het gebouw later met een verdieping te kunnen uitbreiden zijn de dakvloeren berekend als verdiepingsvloer.

Reageer op dit artikel