artikel

Distributiecentrum voor Lidl

bouwbreed 22

In de Zuid-Engelse havenplaats Southampton realiseert bouwbedrijf Van de Ven een distributiecentrum voor supermarktketen Lidl. Hiervoor tekende het bedrijf uit Veghel een all-in design & constructcontract.

Omdat heien in verband met een naastgelegen natuurgebied niet was toegestaan, werden 6681 boorpalen in de grond gedreven.Door een woonwijk in de nabijheid van het ruim 115.000 vierkante meter grote bouwterrein moest ook een 4 meter hoge geluidswal met daarop een geluidskerende wand van 3 meter worden gebouwd. Het distributiecentrum heeft een oppervlak van 38.990m² vierkante meter en heeft zowel koel-, vries- en opslagruimtes als technische en kantoorruimtes. De realisatie van het distributiecentrum met Breeam-certificaat neemt 52 weken in beslag.

Reageer op dit artikel