artikel

Derde leven voor Tomadohuis

bouwbreed 9

Loop het treinstation van Dordrecht uit en je staat vrijwel direct voor het Tomadohuis. Een opvallend pand, als kubus die rust op twee kolommen. Het gebouw uit 1962, ontwerp van architect Huig Maaskant, staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Opdrachtgever was Tomado, fabrikant van huishoudelijke artikelen. Tomado bestaat niet meer, gebleven is het karakteristieke pand. Projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Certitudo Capital kocht het aan en laat het nu verbouwen tot een appartementencomplex. Op het vloeroppervlak van 4542 vierkante meter komen 56 middeldure huurlofts van 48 tot 75 vierkante meter groot. Elke appartement krijgt behalve een ruim balkon ook een eigen parkeergarage. Op de begane grond zal horeca worden gevestigd.

Reageer op dit artikel