artikel

De Koffiemolen

bouwbreed 23

Een voormalige korenmolen in Egmond aan den Hoef krijgt zijn oude luister terug. Het bouwwerk bekend als De Koffiemolen wordt door molenmakersbedrijf J. K. Poland uit Broek op Langedijk gerenoveerd. De kosten van het project bedragen ongeveer 350.000 euro.

Het gaat om een zogeheten rietgedekte achtkante bovenkruier die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Onder meer door inwatering en de activiteiten van een enorme kolonie bonte knaagkevers is het bouwwerk zwaar beschadigd geraakt. Vorig jaar werd daarom begonnen met een grondige renovatie van onder meer de kap. Na te zijn gedemonteerd, bleek de kap bijna geheel onbruikbaar te zijn geworden. Poland en zijn medewerkers maken daarom een hele nieuwe kap. Verder wordt het achtkant opgeknapt. Dit deel van het werk bestaat uit de restauratie van onder meer de zolders, rietdekking, ramen, deuren en het kruiwerk.

Reageer op dit artikel